post-it-bannerkoulutukset-mobile

Esimerkkejä kouluille ja tilaisuuksiin tarjottavasta sisällöstä:

  1. MUOTOILUPÄIVÄ KOULUSSA TAI TYÖPAIKALLA (työpaja/kurssi/muu tapahtuma): Tutustuttaa osallistujat muotoiluprosessiin eri teemojen ja painotusten kautta. Muotoilupäivään voi sisällyttää “MITÄ KUMMAN MUOTOILUA” -luennon. Muotoilukoulun sisällöt toimivat myös tapahtumana tai koulun harrastuskerhona. SuoMu pyörittää MUTKU-kerhoja useissa Uudenmaan kouluissa.
  2. MUOTOILULÄHETTILÄÄN VIERAILU: Muotoilulähettiläät pitävät kouluissa lapsille ja nuorille suunniteltuja keskustelevia kuvaluentoja ja jakavat opettajille Mutku – muotoilukasvatusta peruskouluun  -opasta.
  3. OPETTAJIEN MUOTOILUOPPIMISEN KOULUTUS/TYÖPAJA: Opettajille toteutetaan toiveiden ja tarpeiden mukaisia tiiviitä koulutustapahtumia, joihin voi osallitua koko koulu tai pienikin työryhmä. Ideana on opettajien oman osaamisen kunnioittaminen ja hyödyntäminen sekä muotoiluoppimisen tuominen avuksi opetukseen ja koulun arkeen. Muotoilulähettilään voi myös kutsua koululle avustamaan koulussa ilmenevissä muotoiluoppimisen haasteissa tai kertomaan aiheesta opettajille.

Kyselyt ja tarjouspyynnöt: suomu@muotoilukasvatus.info

Vuodesta 2012 lähtien SuoMu on kiertänyt Uudenmaan alueen kouluissa, kirjastoissa, kulttuuritaloilla ja yleisötapahtumissa sekä pohjoismaisissa design-tapahtumissa.

Räätälöimme sisällöt tilaajan toiveen mukaan kohderyhmälle ja tapahtumalle sopivaksi. Hinnoitteluun vaikuttavat osallistujamäärä, aihe ja tarvittavat materiaalit.

Sisältöjen tilaajina voivat toimia
– koulut, oppilaitokset, vanhempainyhdistykset
– kirjastot, kulttuuritoimijat, tapahtumajärjestäjät
– palvelutalot, vastaanottokeskukset, lastenkodit
– yksityiset ryhmät
– yritykset

Muotoilukasvatus antaa kaikenikäisille uusia välineitä arjen ongelmanratkaisuun. Sen avulla voi löytää itsestään uusia kykyjä, rohkeutta ja innostusta oman ympäristön ja elämän parantamiseen.

Seuraa tapahtumia Facebookissa

Esimerkkejä SuoMun tapahtumien sisällöistä ja ohjelmasta:

MUOTOILUSUUNNISTUS
Muotoilusuunnistus johdattaa tutkimaan ympäristön esineitä ja tiloja: muotoja, toimivuutta, kuoseja, pintoja ja materiaaleja. Osallistuja astuu suunnittelijan saappaisiin ja luonnostelee ja rakentaa pienoismallin valitsemastaan aiheesta. Ideoinnin pohjana käytetään arkisiin käyttöesineisiin liittyviä muotoilusuunnistuskortteja. Aihetta pohditaan työskentelyn ääärellä omien esinekokemusten kautta tai ympäröivää tilaa (esim. kirjasto, tapahtumatila tai näyttely). Aineksina käytetään paperi ja kartonkimateriaaleja, jotka taipuvat kolmiulotteisiksi muodoiksi ja pinnoiksi.

Sopii lapsille ja aikuisille

SUUNNITTELUSTUDIO
Astu suunnittelijan saappaisiin ja kokeile osaavien ohjaajien kanssa vaikka kuosisuunnittelua, pakkaussuunnittelua, muotisuunnittelua, esinesuunnittelua, ympäristö-, elämys- ja kokemussuunnittelua tai oman tilan ideointia. Eri alojen muotoilijat opastavat osallistujat tekemisen ja kokeilemisen kautta suoraan suunnittelutyön sisälle. Tapahtumat ovat täynnä tekemisen iloa ja omasta osaamisesta innostumista. Jokainen osaa jotain ja moni yllättyy omista piilevistä kyvyistään. Kaikkien kädenjälkeä ja ajattelua arvostetaan ja tarvitaan yhteisen suunnittelukollaasin kokoamisessa. Tärkeintä on rohkeus kokeilla!

Sopii lapsille ja aikuisille.

OMPELUSEURA
Ompelukerhossa voi toteuttaa omia ideoita ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella.  Ompelukerho toimii mukavana kohtaamispaikkana – jossa yhdessä tekeminen ja ideoiden vaihto on luontevaa. Osallistuja käy läpi muotoiluprosessin vaiheet ideoinnista, suunnittelun ja kokeilujen kautta mallikappaleen tai tuotteen valmistukseen. Tapahtumassa voi myös muokata tai korjata omia vaatteita tai muita tekstiilejä. Osallistuminen on mahdollista myös ilman aiempaa kokemusta tai taitoja.

SuoMun ja Valkon kansalaisopiston yhteistyönä toteutetusta ompeluseurasta lisää kokokylantyohuone/facebook