Vuotta 2024 on Suomen muotoilukasvatusseurassa ovat määrittäneet erityisesti matka Färsaarille ja maailmanparannuskonetyöpajojen järjestäminen, sekä Luovan oppimisen juhla. Lisäksi taustalla on tehty kehittämistyötä 10-vuotisjuhlavuoden jälkeen. Luovan oppimisen juhlan puitteissa haastattelimme Mari Saviota oppimisen ilosta ja hänen tämänhetkisistä projekteistaan!
Mari Savio on muotoilija, oppimateriaalisuunnittelija ja Suomun perustaja. Vuoden 2024 hän on työskennellyt Taiteen edistämiskeskuksen yksivuotisella taiteilija-apurahalla ja toimii tällä hetkellä yhdistyksen puheenjohtajana.
Suomu oli mukana Tampereen seudun työväenopiston Tavoitteena ilo -luentosarjassa osana Luovan oppimisen juhla -kiertuetta. Mari puhui Tampereella 7.11.2024 Studia Generalia luennolla oppimisen ilon teeseistä ja esitteli kymmenen näkökulmaa oppimisen ilon edistämiseen. Kysyimme Marilta oppimisen ilosta ja tulevaisuuden unelmista muotoiluoppimisen suhteen. Lopuksi Mari jakaa parhaan vinkkinsä oppimisen ilon löytämiseen omassa arjessa!
Olet työskennellyt vuoden Taiteen edistämiskeskuksen yksivuotisella taiteilija-apurahalla. Millaisten asioiden parissa olet työskennellyt?
On ollut ihan mahtavaa saada vuoden ajan keskittyä rauhassa oman osaamisen kehittämiseen ja niihin projekteihin, joiden toteutukseen hain apurahaa. OTHERLAND- projekti on Suomi-Skotlanti yhteistyönä tekstiilitaiteilija Clare Goddardin kanssa koululaisille demokratiakasvatusta ja muotoiluoppimista yhdistävä hanke. Hankkeessa kehitämme mielikuvitukseen ja havainnointiin perustuvaa kokonaisuutta, jossa lapset keksivät uuden maan, jonne kaikki ovat tervetulleita. Otherland- projekti etenee kolmessa vaiheessa, joista kaikki on kehitetty yhdessä lasten kanssa. Työpajoja on pidetty mm. Oxgang Schoolissa Edinburgissa, Vallilan ala-asteella, Arabian peruskoululla sekä pienryhmissä Suomessa ja Skotlannissa. Projektissa lapset saavat yhdessä ajattelemisen, leikin ja keksimisen kautta kokemuksen yhteiskuntasuunnittelusta ja hahmottavat demokraatian haasteita ja mahdollisuuksia.
CREATIVE CAREER DESIGN SKETCHBOOK on luonnoskirjamainen teos, jossa lukija voi muotoilun työkalujen avulla pohtia työelämänsä ja opintojensa suuntaa ja hahmottaa omia toiveitaan ja tavoitteitaan. Tehtävien ja taidelähtöisten harjoitusten avulla tutkitaan omia piiloon jääneitä toiveita ja tarpeita ja löydetään oma tarina ja suunta. Kirjassa korostetaan luovaa ja lempeää suhtautumista onnistumiseen ja haastetaan nykyään vallalla oleva menestymisen ja kilpailemisen kulttuuri. Sketchbook ilmestyy vuonna 2025. Kirjassa toisena tekijänä on Kirsi LaPointe, joka opettaa uramuotoilua mm. Kuvataideakatemiassa ja Haaga Heliassa.
Mari ohjaamassa työpajaa Färsaarilla Pohjolan talossa helmikuussa 2024. Kuva: Suomun arkisto (2024).
Olemme Suomussa pitkään puhuneet siitä, miten on tärkeää tuoda oppimiseen hauskanpitoa ja elämyksellisyyttä, myös aikuiskohderyhmälle, jossa usein korostuvat vakahvahko tehostaminen ja itsensä kehittäminen. Miten lähdit kehittelemään luennon kymmentä oppimisen ilon teesiä?
Kävin ensin läpi Suomussa 10 vuoden aikana tehtyjä materiaaleja ja tilasin myös netistä kunnon kasan aiheeseen liittyviä kirjoja. Minua inspiroivat kirjat ja aiheeseen uppoutuminen on hauskinta, kun saa postista paketillisen luettavaa ja tutkittavaa. Tämä on itseasiassa muotoiluoppimisen prosessin mukainen lähestyminen aiheeseen; ensimmäinen pala MUTKU-kakussa on juuri havainnointi. Aiheeseen voi sukeltaa monin tavoin ja minulle luontevaa on materiaalien kerääminen. Lueskelin aiheeseen liittyviä artikkeleita ja keskustelin mm. omien opiskeluikäisten lasteni kanssa oppimisesta.
On ollut myös innostavaa seurata sivusta nuorimman lapseni koulunkäyntiä. Hänellä on ilmiömäisen kekseliäs ja luova opettaja, joka on tuonut peruskoulun oppimiseen aivan upeita uusia välineitä ja ideoita. On mahtavaa, että opettajat jaksavat arjen haasteista riippumatta toimia luovasti ja innostaa lapsia. Lasten tapa oppia on tutkitusti toimiva ja lähdin rakentamaan luentoa miettimällä ja tutkimalla lasten oppimista ja sitä, mitä me aikuiset voisimme oppia siitä. Luovuus ja oppiminen ovat Suomun tekemisen ydin ja siinä oppimisen ilo on koko aiheen punainen lanka, joka kutoo yhteen kokonaisuuden. Olemme Suomussa tehneet satoja projekteja, joissa olemme onnistumisen ja välillä epäonnistumisen kautta oppineet millaiset asiat edistävät innostumista, motivaatiota ja osallisuuden tunnetta. Uteliaisuuden ja oppimisen halun herättäminen ja ruokkiminen ovat tärkeä elementti mm. hyvinvoinnin kannalta. Oppiminen voi olla yksi tärkeä elämän tarkoitus ja ilon lähde.
“Aikuisena uteilaista elämän asennetta voi ruokkia ja vaalia. Oppimisessa ilo syntyy keksimällä oppimisesta. Siitä, että arvostaa virheitä ja sallii etsimisen ja kokeilun sekä itselleen ja muille.”
Mitä oppimisen ilo merkitsee sinulle?
Minusta uteliaisuus on ihmisen tärkeimpiä ominaisuuksia ja se tuo elämiseen tarkoitusta, jännitystä ja päämäärän. Lapset ovat uteliaita ja asiat ovat heille uusia. Aikuisena uteilaista elämän asennetta voi ruokkia ja vaalia. Oppimisessa ilo syntyy keksimällä oppimisesta. Siitä, että arvostaa virheitä ja sallii etsimisen ja kokeilun sekä itselleen ja muille. Oppiminen on onnistumista, jossa erehtyminen on tärkeä osa prosessia. Kävin luennossani läpi kymmenen oppimisen ilon elementtiä. Aloitin virheiden arvostamisesta ja hyödyntämisestä ja seuraavaksi pohdin kokeilemisen roolia oppimisessa. Kolmas elementti oli oppimisen tilat, sekä fyysiset että henkiset: turvallisen ja inspiroivan ympäristön luominen. Tässä yhdessä oppiminen on tärkeässä roolissa. Oppimista voi jakaa monella tavalla ja hyvän ilmapiirin rakentaminen on tärkeä osa kokeilevaa oppimista.
Visuaaliset oppimisen työvälineet antavat oppimiseen paljon iloa ja luovuutta ja ne ovat itselleni oppimisessa mieluisa osa-alue. Käsien ja aistien käyttäminen tekee oppimisesta tehokkaampaa ja soveltavaa. Näitä metodeja olemme Suomussa kehittäneet kaiken ikäisten kanssa kymmenen vuoden ajan.
Kiinnostava asia, joka nousi esiin tutkiessani materiaaleja luentoa varten oli turhautumisen ja hämmennyksen vaikutus oppimiseen. Olen suunnittelut mm. oppimispelejä mm. Oppi&Ilo-konseptiin, ja niissä näitä oppimisen yllättäviä apuaineita käytetään usein hyväksi. Lopuksi kävimme läpi seikkailujen, eli hyvien taukojen tärkeyttä, huumorin roolia oppimisessa ja lopuksi nostin esiin mielestäni yhden tärkeimmistä luovan oppimisen elementeistä: leikin. Ajatusleikit ja leikkimielinen suhtautuminen oppimiseen ovat oppimisen ilon lähde. Kymmenes, ja viimeinen kohta listalla oli palkitseminen. Tässä nostin esiin sen, miten pienten askelien juhliminen on tärkeää ja se, että palkitsee itseään yrittämisestä ja vaikka onnistuneista virheistä. Oppimisen ilo voi olla välillä hukassa, mutta toivon, että tämän listan keinoilla sen saa houkuteltua esiin ja voimistumaan.
“Ajatusleikit ja leikkimielinen suhtautuminen oppimiseen ovat oppimisen ilon lähde.”
Olet työskennellyt pitkään muotoiluoppimisen parissa. Mitä haluaisit nähdä seuraavaksi muotoiluoppimisen kentällä? Tai mikä olisi seuraava unelmaprojektisi?
Haluaisin koota pohjoismaisia luovan oppimisen toimijoita yhteen ja tehdä yhteistyötä oppimisen kehittämisen saralla. Uskon, että tällä asialla olisi todellista ja käytännöllistä merkitystä monissa tärkeissä asioissa, kuten demokratian pelastamisessa ja kestävän kehityksen ja tasa-arvoisuuden edistämisessä.
Jos antaisit yhden vinkin ilon lisäämiseen oppimisessa, mikä se olisi?
Leikkimielisten kokeilujen tekeminen ja muotoiluprosessin käyttäminen oppimisen apuna. Siinä edetään havainnoimisen ja tutkimisen kautta kokeiluun, protoiluun ja lopuksi tiedon tai taidon jakamiseen. Sen voima oppimisen ilon luomisessa tulee esiin vain kokemisen kautta. Tavoite olisi se, ettei koko prosessia ajattele ollenkaan, vaan se toimii luontevasti kuin karttana retkellä. Uusia asioita oppii usein myös huomaamattaan, vaikkapa ruokaa laittaessa, puutarhaa hoitaessa tai muissa kodin luovissa puuhissa.
Mari vastasi Helsinki Design Weekillä vuonna 2023 nähdystä ja koetusta Lasten designviikon lasten muotoilumiekkari-pajan toteutuksesta, ja on ollut mukana ideoimassa kymmeniä ellei satoja työpajakonsepteja Suomun olemassa olon aikana. Kuva: Ulla Kokki (2023).
Suomun vuoden 2025 suunnitelmista kerrotaan alkuvuodesta. Meihin voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä sähköpostitse suomu(a)muotoilukasvatus.info.
Helsinki Design Week järjestetään 8.–17.9. HDW levittäytyy tuttuun tapaan ympäri kaupunkia ja avoimen ohjelmahaun kautta mukaan valittavat tapahtumat tulevat osaksi Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa ja tapahtumat saavat näkyvyyttä Helsinki Design Weekin markkinointiviestinnässä. Festivaalin teema “Olipa kerran” kutsuu kertomaan tarinoita. Minkälaisen muotoilukasvatuksen tapahtuman sinä järjestäisit? Tapahtumasi voi olla esimerkiksi lapsille ja lapsiperheille suunnattu työpaja tai …
Hauskat työpajat ja kilpailut tulevat! Lue lisää ja ilmoittaudu: hakola.fi/tyopajat Työpajat ideoitiin yhdessä Hakolan kanssa. Pajojen ja kilpailun tuottaa Piknik People Studio ja Suomun osaavat ohjaajat opastavat viikonloppuna Minimööpeleiden suunnittelussa. 18.-19.9. HAKOLA HOME Lasten Minimööpelipaja ja -kilpailu 4-11 vuotiaille Tervetuloa huimaan huonekalusuunnittelupajaan! Minimööpeli-työpajassa lapset pääsevät rakentamaan muotoilijoiden avustuksella omia huonekalu-pienoismalleja, joista raati* valitsee kolme voittajaa. …
Helsinki Design Weekin lasten muotoiluviikko 2019 pidettiin Annantalolla. Viikon aikana järjestettiin mattodesignkilpailu yhteistyössä Suomen muotoilukasvatusseuran, Helsinki Design Weekin ja Lindströmin kanssa. Suunnittelukilpailuun osallistui satoja lapsia ja koululaisia. Ideana oli suunnitella kuosiluonnos, joka toimisi matossa. Materiaaleja ja värejä sai käyttää vapaasti ja lopputulokset olivatkin mitä inspiroivimpia: mielikuvitus tai tehtävänanto eivät olleet esteenä teosten synnylle. Annantalolle tuli …
Työpaja ArkMuoto -festivaalillaAika: 01.02.2024 13:00–14:30Aalto-yliopiston Kandidaattikeskus, Otakaari 1, EspooTyöpajan vetävät Suomun muotoilijat Siri Lumme ja Mari Savio.Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää ja katso myös muut tapahtumat TÄÄLTÄ. Suomen muotoilukasvatusseuran työpajassa havainnoidaan ja pohditaan yhdessä tilan vaikutusta hyvinvointiin. Työpajassa luonnostellaan ja jaetaan ajatuksia Alvar Aallon suunnittelemassa Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa. Työpajaa vetävät Suomun muotoilijat Siri Lumme ja Mari Savio. …
“Oppimisen ilo syntyy keksimällä oppimisesta” — Haastattelussa Mari Savio
Vuotta 2024 on Suomen muotoilukasvatusseurassa ovat määrittäneet erityisesti matka Färsaarille ja maailmanparannuskonetyöpajojen järjestäminen, sekä Luovan oppimisen juhla. Lisäksi taustalla on tehty kehittämistyötä 10-vuotisjuhlavuoden jälkeen. Luovan oppimisen juhlan puitteissa haastattelimme Mari Saviota oppimisen ilosta ja hänen tämänhetkisistä projekteistaan!
Mari Savio on muotoilija, oppimateriaalisuunnittelija ja Suomun perustaja. Vuoden 2024 hän on työskennellyt Taiteen edistämiskeskuksen yksivuotisella taiteilija-apurahalla ja toimii tällä hetkellä yhdistyksen puheenjohtajana.
Suomu oli mukana Tampereen seudun työväenopiston Tavoitteena ilo -luentosarjassa osana Luovan oppimisen juhla -kiertuetta. Mari puhui Tampereella 7.11.2024 Studia Generalia luennolla oppimisen ilon teeseistä ja esitteli kymmenen näkökulmaa oppimisen ilon edistämiseen. Kysyimme Marilta oppimisen ilosta ja tulevaisuuden unelmista muotoiluoppimisen suhteen. Lopuksi Mari jakaa parhaan vinkkinsä oppimisen ilon löytämiseen omassa arjessa!
Olet työskennellyt vuoden Taiteen edistämiskeskuksen yksivuotisella taiteilija-apurahalla. Millaisten asioiden parissa olet työskennellyt?
On ollut ihan mahtavaa saada vuoden ajan keskittyä rauhassa oman osaamisen kehittämiseen ja niihin projekteihin, joiden toteutukseen hain apurahaa. OTHERLAND- projekti on Suomi-Skotlanti yhteistyönä tekstiilitaiteilija Clare Goddardin kanssa koululaisille demokratiakasvatusta ja muotoiluoppimista yhdistävä hanke. Hankkeessa kehitämme mielikuvitukseen ja havainnointiin perustuvaa kokonaisuutta, jossa lapset keksivät uuden maan, jonne kaikki ovat tervetulleita. Otherland- projekti etenee kolmessa vaiheessa, joista kaikki on kehitetty yhdessä lasten kanssa. Työpajoja on pidetty mm. Oxgang Schoolissa Edinburgissa, Vallilan ala-asteella, Arabian peruskoululla sekä pienryhmissä Suomessa ja Skotlannissa. Projektissa lapset saavat yhdessä ajattelemisen, leikin ja keksimisen kautta kokemuksen yhteiskuntasuunnittelusta ja hahmottavat demokraatian haasteita ja mahdollisuuksia.
CREATIVE CAREER DESIGN SKETCHBOOK on luonnoskirjamainen teos, jossa lukija voi muotoilun työkalujen avulla pohtia työelämänsä ja opintojensa suuntaa ja hahmottaa omia toiveitaan ja tavoitteitaan. Tehtävien ja taidelähtöisten harjoitusten avulla tutkitaan omia piiloon jääneitä toiveita ja tarpeita ja löydetään oma tarina ja suunta. Kirjassa korostetaan luovaa ja lempeää suhtautumista onnistumiseen ja haastetaan nykyään vallalla oleva menestymisen ja kilpailemisen kulttuuri. Sketchbook ilmestyy vuonna 2025. Kirjassa toisena tekijänä on Kirsi LaPointe, joka opettaa uramuotoilua mm. Kuvataideakatemiassa ja Haaga Heliassa.
Olemme Suomussa pitkään puhuneet siitä, miten on tärkeää tuoda oppimiseen hauskanpitoa ja elämyksellisyyttä, myös aikuiskohderyhmälle, jossa usein korostuvat vakahvahko tehostaminen ja itsensä kehittäminen. Miten lähdit kehittelemään luennon kymmentä oppimisen ilon teesiä?
Kävin ensin läpi Suomussa 10 vuoden aikana tehtyjä materiaaleja ja tilasin myös netistä kunnon kasan aiheeseen liittyviä kirjoja. Minua inspiroivat kirjat ja aiheeseen uppoutuminen on hauskinta, kun saa postista paketillisen luettavaa ja tutkittavaa. Tämä on itseasiassa muotoiluoppimisen prosessin mukainen lähestyminen aiheeseen; ensimmäinen pala MUTKU-kakussa on juuri havainnointi. Aiheeseen voi sukeltaa monin tavoin ja minulle luontevaa on materiaalien kerääminen. Lueskelin aiheeseen liittyviä artikkeleita ja keskustelin mm. omien opiskeluikäisten lasteni kanssa oppimisesta.
On ollut myös innostavaa seurata sivusta nuorimman lapseni koulunkäyntiä. Hänellä on ilmiömäisen kekseliäs ja luova opettaja, joka on tuonut peruskoulun oppimiseen aivan upeita uusia välineitä ja ideoita. On mahtavaa, että opettajat jaksavat arjen haasteista riippumatta toimia luovasti ja innostaa lapsia. Lasten tapa oppia on tutkitusti toimiva ja lähdin rakentamaan luentoa miettimällä ja tutkimalla lasten oppimista ja sitä, mitä me aikuiset voisimme oppia siitä. Luovuus ja oppiminen ovat Suomun tekemisen ydin ja siinä oppimisen ilo on koko aiheen punainen lanka, joka kutoo yhteen kokonaisuuden. Olemme Suomussa tehneet satoja projekteja, joissa olemme onnistumisen ja välillä epäonnistumisen kautta oppineet millaiset asiat edistävät innostumista, motivaatiota ja osallisuuden tunnetta. Uteliaisuuden ja oppimisen halun herättäminen ja ruokkiminen ovat tärkeä elementti mm. hyvinvoinnin kannalta. Oppiminen voi olla yksi tärkeä elämän tarkoitus ja ilon lähde.
Mitä oppimisen ilo merkitsee sinulle?
Minusta uteliaisuus on ihmisen tärkeimpiä ominaisuuksia ja se tuo elämiseen tarkoitusta, jännitystä ja päämäärän. Lapset ovat uteliaita ja asiat ovat heille uusia. Aikuisena uteilaista elämän asennetta voi ruokkia ja vaalia. Oppimisessa ilo syntyy keksimällä oppimisesta. Siitä, että arvostaa virheitä ja sallii etsimisen ja kokeilun sekä itselleen ja muille. Oppiminen on onnistumista, jossa erehtyminen on tärkeä osa prosessia. Kävin luennossani läpi kymmenen oppimisen ilon elementtiä. Aloitin virheiden arvostamisesta ja hyödyntämisestä ja seuraavaksi pohdin kokeilemisen roolia oppimisessa. Kolmas elementti oli oppimisen tilat, sekä fyysiset että henkiset: turvallisen ja inspiroivan ympäristön luominen. Tässä yhdessä oppiminen on tärkeässä roolissa. Oppimista voi jakaa monella tavalla ja hyvän ilmapiirin rakentaminen on tärkeä osa kokeilevaa oppimista.
Visuaaliset oppimisen työvälineet antavat oppimiseen paljon iloa ja luovuutta ja ne ovat itselleni oppimisessa mieluisa osa-alue. Käsien ja aistien käyttäminen tekee oppimisesta tehokkaampaa ja soveltavaa. Näitä metodeja olemme Suomussa kehittäneet kaiken ikäisten kanssa kymmenen vuoden ajan.
Kiinnostava asia, joka nousi esiin tutkiessani materiaaleja luentoa varten oli turhautumisen ja hämmennyksen vaikutus oppimiseen. Olen suunnittelut mm. oppimispelejä mm. Oppi&Ilo-konseptiin, ja niissä näitä oppimisen yllättäviä apuaineita käytetään usein hyväksi. Lopuksi kävimme läpi seikkailujen, eli hyvien taukojen tärkeyttä, huumorin roolia oppimisessa ja lopuksi nostin esiin mielestäni yhden tärkeimmistä luovan oppimisen elementeistä: leikin. Ajatusleikit ja leikkimielinen suhtautuminen oppimiseen ovat oppimisen ilon lähde. Kymmenes, ja viimeinen kohta listalla oli palkitseminen. Tässä nostin esiin sen, miten pienten askelien juhliminen on tärkeää ja se, että palkitsee itseään yrittämisestä ja vaikka onnistuneista virheistä. Oppimisen ilo voi olla välillä hukassa, mutta toivon, että tämän listan keinoilla sen saa houkuteltua esiin ja voimistumaan.
Olet työskennellyt pitkään muotoiluoppimisen parissa. Mitä haluaisit nähdä seuraavaksi muotoiluoppimisen kentällä? Tai mikä olisi seuraava unelmaprojektisi?
Haluaisin koota pohjoismaisia luovan oppimisen toimijoita yhteen ja tehdä yhteistyötä oppimisen kehittämisen saralla. Uskon, että tällä asialla olisi todellista ja käytännöllistä merkitystä monissa tärkeissä asioissa, kuten demokratian pelastamisessa ja kestävän kehityksen ja tasa-arvoisuuden edistämisessä.
Jos antaisit yhden vinkin ilon lisäämiseen oppimisessa, mikä se olisi?
Leikkimielisten kokeilujen tekeminen ja muotoiluprosessin käyttäminen oppimisen apuna. Siinä edetään havainnoimisen ja tutkimisen kautta kokeiluun, protoiluun ja lopuksi tiedon tai taidon jakamiseen. Sen voima oppimisen ilon luomisessa tulee esiin vain kokemisen kautta. Tavoite olisi se, ettei koko prosessia ajattele ollenkaan, vaan se toimii luontevasti kuin karttana retkellä. Uusia asioita oppii usein myös huomaamattaan, vaikkapa ruokaa laittaessa, puutarhaa hoitaessa tai muissa kodin luovissa puuhissa.
Suomun vuoden 2025 suunnitelmista kerrotaan alkuvuodesta. Meihin voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä sähköpostitse suomu(a)muotoilukasvatus.info.
Päivityksiä ja kuulumisia jaetaan kotisivujen lisäksi Instagramissa @suomumutku ja Facebookissa MUTKU muotoilukasvatus.
Related Posts
Muotoilukasvattaja, Helsinki Design Weekin avoin ohjelmahaku on käynnissä 31.5.2023. asti. Tule mukaan!
Helsinki Design Week järjestetään 8.–17.9. HDW levittäytyy tuttuun tapaan ympäri kaupunkia ja avoimen ohjelmahaun kautta mukaan valittavat tapahtumat tulevat osaksi Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa ja tapahtumat saavat näkyvyyttä Helsinki Design Weekin markkinointiviestinnässä. Festivaalin teema “Olipa kerran” kutsuu kertomaan tarinoita. Minkälaisen muotoilukasvatuksen tapahtuman sinä järjestäisit? Tapahtumasi voi olla esimerkiksi lapsille ja lapsiperheille suunnattu työpaja tai …
Hakola Design Days 13.-19.9.2021
Hauskat työpajat ja kilpailut tulevat! Lue lisää ja ilmoittaudu: hakola.fi/tyopajat Työpajat ideoitiin yhdessä Hakolan kanssa. Pajojen ja kilpailun tuottaa Piknik People Studio ja Suomun osaavat ohjaajat opastavat viikonloppuna Minimööpeleiden suunnittelussa. 18.-19.9. HAKOLA HOME Lasten Minimööpelipaja ja -kilpailu 4-11 vuotiaille Tervetuloa huimaan huonekalusuunnittelupajaan! Minimööpeli-työpajassa lapset pääsevät rakentamaan muotoilijoiden avustuksella omia huonekalu-pienoismalleja, joista raati* valitsee kolme voittajaa. …
HDW:n lasten designviikon mattokilpailun voittajamatto on nyt valmis!
Helsinki Design Weekin lasten muotoiluviikko 2019 pidettiin Annantalolla. Viikon aikana järjestettiin mattodesignkilpailu yhteistyössä Suomen muotoilukasvatusseuran, Helsinki Design Weekin ja Lindströmin kanssa. Suunnittelukilpailuun osallistui satoja lapsia ja koululaisia. Ideana oli suunnitella kuosiluonnos, joka toimisi matossa. Materiaaleja ja värejä sai käyttää vapaasti ja lopputulokset olivatkin mitä inspiroivimpia: mielikuvitus tai tehtävänanto eivät olleet esteenä teosten synnylle. Annantalolle tuli …
SuoMu Aallon viivoilla -tilaluonnostelun työpaja
Työpaja ArkMuoto -festivaalillaAika: 01.02.2024 13:00–14:30Aalto-yliopiston Kandidaattikeskus, Otakaari 1, EspooTyöpajan vetävät Suomun muotoilijat Siri Lumme ja Mari Savio.Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää ja katso myös muut tapahtumat TÄÄLTÄ. Suomen muotoilukasvatusseuran työpajassa havainnoidaan ja pohditaan yhdessä tilan vaikutusta hyvinvointiin. Työpajassa luonnostellaan ja jaetaan ajatuksia Alvar Aallon suunnittelemassa Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa. Työpajaa vetävät Suomun muotoilijat Siri Lumme ja Mari Savio. …